2014. október 13., hétfő

Kakaós csiga

Gondolom senkinek nem ismeretlen a kakaós csiga...mindenki gyermekkori nagy kedvence! Az internetek számtalan receptet lehet találni, de nekem mindegyikkel az a bajom, hogy sokáig tart elkészíteni, keleszteni kell, élesztőt futtatni... Na de ez a recept! Gabicsek oldalán találtam és azonnal el is készítettem! Az egésszel (összeállítás, sütés) megvoltam 30 perc alatt! És az íze...
Egy nagyon picit alakítottam rajta.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 250 g túró
  • 250 g liszt
  • 50 g tej
  • 50 g olvasztott vaj
  • 100 g porcukor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
  • 20 g olvasztott vaj
  • 4 ek porcukor
  • 4 ek kakaópor
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A túrót a porcukorral keverjük el, majd adjuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Ezután mehet bele a só, sütőpor és a liszt. Az egészet dolgozzuk össze, gyúrjuk egyneművé, majd lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, kb. fél centi vastagra. Kenjük meg olvasztott vajjal és egyenletesen szitáljuk rá a kakaós porcukrot. Szorosan feltekerjük és kb. 2 cm vastag csigákat vágunk belőle. Sütőpapírra helyezzük őket és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Másnap is isteni, mert a túrótól puha marad. Már ha marad másnapra...
Nekem ebből a mennyiségből 18 db jött ki.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése