2014. szeptember 26., péntek

Biscotti

Aki szereti az olasz édességeket, az biztos ismeri a biscottit. Ez egy aprósütemény, amolyan kekszféleség. Más néven cantuccininek is hívják. Kávé, tea mellé előszeretettel fogyasztják.

Hozzávalók: (Kb. 50db)
  • 4 tojás
  • 200g cukor
  • 500g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 narancs héja
  • 50 g durvára vágott mandula
  • 25g darabolt étcsoki
A tojásokat a cukorral keverjük habosra. A többi hozzávalót tegyük egy másik tálba- A mandulát pirítsuk meg előtte, mert akkor sokkal jobban kijön az íze. 
Az eredetiben nincs csoki, de persze én nem hagyhattam ki :) szerintem így sokkal fincsibb!
A száraz hozzávalókhoz öntsük a tojásos habot és keverjük össze óvatosan. Egy idő után át kell váltani a kezünkre, de előtte jól lisztezzük be. Sütőpapíros tepsire formázzunk két hengert, kb 30-30 centimétereseket, majd lapítsuk le úgy 3-4 cm-re. Légkeveréses sütőben, 160 fokon süssük 30 percig. Majd vegyük ki és csökkentsük a sütő hőmérsékletét 140 fokra. Várjunk kb 10 percet, hogy picit hűljön és vágjuk fel 1 cm vastagságúakra, ezután süssük további 15 percig. Rácson hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban 3 hétig is eláll, már ha marad...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése