Hozzávalók: (Kb. 50db)
- 4 tojás
- 200g cukor
- 500g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1 narancs héja
- 50 g durvára vágott mandula
- 25g darabolt étcsoki
A tojásokat a cukorral keverjük habosra. A többi hozzávalót tegyük egy másik tálba- A mandulát pirítsuk meg előtte, mert akkor sokkal jobban kijön az íze.
Az eredetiben nincs csoki, de persze én nem hagyhattam ki :) szerintem így sokkal fincsibb!
A száraz hozzávalókhoz öntsük a tojásos habot és keverjük össze óvatosan. Egy idő után át kell váltani a kezünkre, de előtte jól lisztezzük be. Sütőpapíros tepsire formázzunk két hengert, kb 30-30 centimétereseket, majd lapítsuk le úgy 3-4 cm-re. Légkeveréses sütőben, 160 fokon süssük 30 percig. Majd vegyük ki és csökkentsük a sütő hőmérsékletét 140 fokra. Várjunk kb 10 percet, hogy picit hűljön és vágjuk fel 1 cm vastagságúakra, ezután süssük további 15 percig. Rácson hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban 3 hétig is eláll, már ha marad...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése