Szerettem volna valami "extrábbat" készíteni a minap, de nem volt kedvem sokat a konyhában robotolni. Az a jó benne, hogy akár előtte való nap is el lehet készíteni, ugyan olyan finom másnap is. Már akinél marad... :)
Hozzávalók a tésztához:
- 100g víz
- 100g vaj (vagy akármilyen zsiradék pl. olaj, zsír)
- 100g liszt
- 4 egész tojás
Vanília krém:Amíg sül a tészta el tudjuk készíteni a krémet, ami nem más (a gyorsaság miatt), mint egy csomag vaníliás puding. A pudingot a tasak hátulján leírtak szerint elkészítjük. Én tettem bele még egy fél vanília rúd kikapart belsejét, hogy még intenzívebb legyen az íze. Valamint egy kicsit több tejet öntöttem bele, hogy még másnap is nagyon krémes és lágy maradjon a puding.Természetesen akinek ideje engedi, el lehet készíteni a vanília krémet házilag is, de nekem most nem volt kedvem.
Karamell szósz:
- 125 g kristálycukor
- 85 ml tejszín
- 30 g vaj
Mikor kihűlt a profiterolunk, megtöltjük a krémmel, úgy hogy a vaníliát habzsákba töltjük. A nyomózsákunk feje, a lehető legkisebb lyukú legyen. Ezt beledugjuk a fánkocskánkba és teljesen megtöltjük a krémmel.Tálalás előtt frissen felverünk tejszínhabot. Én nem szoktam bele tenni se habfixálót, se cukrot. Ha a tejszín jól le van hűtve akkor nagyon szépen fel lehet verni és nem is esik össze. A biztos sikerért a habverőt be lehet tenni a fagyasztóba egy pár percre. Cukrot azért nem szoktam, mert nem nagyon szeretem a túl édes dolgokat, így a karamell öntetemhez a friss tejszínhab tökéletes lesz.
A vaníliás profiterolból egy tányérra teszünk pár darabor, köré tejszínhabot és meglocsoljuk a karamellel. Biztos a siker :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése