2014. szeptember 8., hétfő

Brownie torta málnapürével és vanília fagyival

Aki követi a blogomat az tudja, hogy jöhet nekem minden, ami csokis. Frissen, melegen szuper jó, még folyik benne a csoki. Másnap hűtőből kivéve is elkápráztat mindenki.

Hozzávalók:

  • 35 dkg étcsoki (jó minőségű!)
  • 18,5 dkg vaj
  • 6 egész tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg xilit (lehet cukor is)
  • 10 dkg darált mandula
Az étcsokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat habosig verjük robotgéppel, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a xilitet, majd az apróra darált mandulát. Mire ezeket belekevertük a habos tojásba, addigra nagyon krémesnek kell lennie. Ezután apránként belecsorgatjuk a vajas csokit. Óvatosan és lassan, nehogy kicsapódjon a tojás. Mikor ezt is jól eldolgoztuk, egy kellemes pudingos masszát kell kapnunk. 
Én a biztonság kedvéért kikentem vajjal a tortaformát. A sütőbe 200 fokon 10 percig, majd levéve 170 fokra további 20-25 percig süssük. Végezzünk tűpróbát. Nem szabad túlsütni. Ha megszúrjuk a közepét és picit csokis marad, az már jó. Várjuk meg még langyosra elhűl és  utána szeletelhetjük is. 

A fagyasztott málnát kiolvasztjuk és egy villa segítségével összetörjük. Ezt öntjük a sütinkre, mellé egy nagyon gombóc vanília fagyit adunk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése