Hozzávalók:
- 35 dkg étcsoki (jó minőségű!)
- 18,5 dkg vaj
- 6 egész tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg xilit (lehet cukor is)
- 10 dkg darált mandula
Az étcsokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat habosig verjük robotgéppel, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a xilitet, majd az apróra darált mandulát. Mire ezeket belekevertük a habos tojásba, addigra nagyon krémesnek kell lennie. Ezután apránként belecsorgatjuk a vajas csokit. Óvatosan és lassan, nehogy kicsapódjon a tojás. Mikor ezt is jól eldolgoztuk, egy kellemes pudingos masszát kell kapnunk.
Én a biztonság kedvéért kikentem vajjal a tortaformát. A sütőbe 200 fokon 10 percig, majd levéve 170 fokra további 20-25 percig süssük. Végezzünk tűpróbát. Nem szabad túlsütni. Ha megszúrjuk a közepét és picit csokis marad, az már jó. Várjuk meg még langyosra elhűl és utána szeletelhetjük is.
A fagyasztott málnát kiolvasztjuk és egy villa segítségével összetörjük. Ezt öntjük a sütinkre, mellé egy nagyon gombóc vanília fagyit adunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése