Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 40 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 csipet só
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
1,5 dl langyos tejbe elkeverjük az élesztőt. Egy nagy tálba a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, sót és a tojássárgáját. Majd az élesztős tejet és a maradék 1,5 dl tejet! Jól összegyúrjuk, lefóliázzuk és fél órára (legalább) hűtőbe tesszük. De az se baj ha csak másnap sütjük meg.
Én 12 egyenlő részre osztottam a tésztát! Vékonyra nyújtottam és olyan hosszúra, mint a tepsi. Miután megtöltöttük, szorosan feltekerjük, a széleit behajtjuk és sütőpapíros tepsibe fektetjük. Én kb. 2 ujjnyi távolságot hagytam közöttük, hogy elférjenek ha sütés közben megnőnek. Sütés előtt lekenjük tojássárgájával, hagyjuk kb. 20 percig, míg rászárad. Majd lekenjük tojásfehérjével és ismét várunk. Mielőtt betesszük a sütőbe megszurkáljuk. 180 fokon kb. 30 percig sütjük légkeverésesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése