2015. január 16., péntek

Ribizlis máktorta (diétás)

Mákimádók figyelem! Éppen vásárolni voltam, mikor megláttam, hogy a fagyasztós pultban, valami újdonságot látok, RIBIZLI! Imádom, egyből azon kezdtem el gondolkodni, mit is kéne belőle készíteni. Gyorsan megfordítottam, hogy elolvassam, mit is tartalmaz pontosa, mert sokszor a fagyasztott gyümölcsökhöz adnak cukrot. Örömmel nyugtáztam, ez szimplán ribizli :) És az összetevők olvasása közben láttam, hogy van mellette egy javasolt recept is, ami mákos. Így nem gondolkodtam tovább, azonnal eldőlt ezt elkészítem, persze a saját diétás verziómban!



Hozzávalók:


  • 3 tojás
  • 200 g mák
  • 120 g xilit
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 50 g olvasztott vaj
  • 400 g fagyasztott ribizli

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a xilit felével és a csipet sóval felverjük. A sárgáját a másik felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mákot, szódabikarbónát és végül a vajat. A felvert fehérjét óvatosan összekeverjük a mákos sárgájával, míg egynemű nem lesz. Ezután 300 g ribizlit összenyomunk (villával vagy botmixerrel) és a masszánkhoz keverjük. Végül a 100g ribizlit is hozzáadjuk (egészben). Kivajazott tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe sütjük 30-40 percig. Tálaláskor egész ribizlivel díszítjük. Lehet hozzá ribizli öntetet is készíteni úgy, hogy a ribizlit egy kis xilittel összeturmixoljuk és ezzel öntjük nyakon a tortánkat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése