2015. február 1., vasárnap

Mogyorós brownie, banános avokádókrémmel (diétás)

Ez az édesség cukrot és lisztet nem tartalmaz. Viszont jó csokis, amit én imádok.



Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • csipet só
  • 100 g étcsoki
  • 45 g vaj
  • 30 g mandulaőrlemény
  • 50 g xilit
  • 40 g kakaópor
  • 1 marék törökmogyoró
A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, xilitet, kakaóport és mandulaőrleményt. Ezzel párhuzamosan gőz felett megolvasztjuk az étcsokit és vajat. Ha ez megvan, apránként hozzákeverjük a tojásos masszához. 1 marék törökmogyorót durvára aprítunk és a masszához adjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 20-25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát és akkor vegyük ki, mikor még nyomot hagy. Ha teljesen megsütjük kiszárad és nem lesz olyan finom. Miközben hűl, még úgyis dermed. Én egy kocka alakú sütésálló üveg tálban sütöttem.

Amíg sül, el tudjuk készíteni a krémet.

Hozzávalók:
  • 1 érett avokádó
  • 2 ek kakaópor
  • negyed citrom leve
  • 3 ek xilit
  • 1 érett banán
  • 1 marék törökmogyoró
Az avokádó belsejét kikaparjuk és a citrommal meglocsoljuk. Fontos, hogy érett, puha legyen az avokádó, mert akkor lesz krémes. Villával törjük össze a banán felével, majd adjuk hozzá a xilitet és a kakaóport. Természetesen a kakaópor és a xilit aránya ízlés dolga, melyet a banán édessége is befolyásol.

Miután kihűlt a brownie, kenjük meg a tetejére a krémünkkel, majd a tetejét díszítsük a banán másik felével és a törökmogyoróval.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése