2015. február 14., szombat

Köles gombóc vanília sodóval

A kölest nem csak sósan lehet elkészíteni. Itt egy egészséges ötlet, hogy csinálhattok belőle desszertet.



Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 2 bögre tej
  • ízlés szerint xilit vagy más édesítő
  • vanília kikapart belseje
Mindent egy lábasba teszünk és puhára főzzük a kölest. Megvárjuk míg kihűl és a kezünkkel gombócokat formázunk belőle. Ezután darált mandulát egy serpenyőben megpirítunk és ebben forgatjuk meg a gombócokat. 

Hozzá egy lisztmentes vaníliasodó készült:

  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás sárgája
  • vanília kikapart belseje
  • xilit vagy édesítő ízlés szerint
Minden hozzávalót egy lábasba teszünk és elkezdjük folyamatos keverés mellett besűríteni. 

A tejtermékek lehetnek laktózmentesek is!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése