Nagyon szeretek különleges alakú tortákat készíteni, mert nagy kihívást jelent kitalálni, hogyan kell vagdosni, kenegetni a piskótámat, hogy az a forma jöjjön ki, amit én szeretnék. Marcipánnal szoktam általában dolgozni, mert szerintem nagyon egyszerű és bármi kihozható belőle.
Tipp: Marcipánt a marcipánhoz úgy tudtok ragasztani, hogy egy kevés vízzel bekenitek.
Fogadjátok szeretettel:
Marcipánnal bevont torta, kézzel készült marcipánvirágokkal és levelekkel díszítve.
Rengeteg kiszúró formát lehet már kapni, a következő tortát én is így díszítettem.
A rózsák itt is kézzel készültek, a piros pöttyöket nyomózsák csövével szúrtam ki.
Itt a különböző méretű köröket, különböző méretű pogácsaszaggatóval készítettem.
Férfi és női alakú torta. Előbbi egy lánybúcsúra, utóbbi egy plasztika doki szülinapjára készült.
És az egyik kedvencem. A dagonyázó disznók. Nagyon egyszerű elkészíteni. Az adott tortát locsoljuk le olvasztott étcsokival úgy, hogy az oldalára is lecsorogjon. Amíg még nem dermedt meg, tapasszuk hozzá a kit-kat-et, az ujjunkkal húzzunk bele sárfoltokat és rakjuk bele a marcipánból készített disznókat. A végén átkötöttem egy szalaggal, hogy biztosra menjek. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése