2015. február 7., szombat

Zabkeksz vörösáfonyával és étcsokival (paleo)

Ma reggel kísérleteztem ki ezt az egészséges kekszet. A cél az volt, hogy reggelire, kávé mellé, desszertnek vagy bármikor hozzá tudjunk nyúlni. Finom legyen, sokáig elálljon és egyszerű, gyors legyen az elkészítése. Jelentem sikerült!  Kívül ropogós, belül puhább. 
A receptet bögrésre készítettem, hogy ne kelljen időd fecsérelni a méregetéssel. 

Hozzávalók (16db):

  • 2,5 bögre aprószemű zabpehely
  • 1 bögre víz
  • 1 tojás
  • 1 ek kókuszzsír
  • 4 ek xilit
  • csipet só
  • 2 tk fahéj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • 1 csík étcsoki apróra vágva (én cukormenteset, 90%-os kakaótartalmút használtam)

Minden összetevőt egy tálba mérünk és alaposan összekeverjük. Ezután hagyjuk állni, hogy a zab jól megszívja magát. Kb 20 percig. Nem baj az se ha tovább hagyjuk, baja nem lesz. Sütőpapírra egy evőkanál segítségével halmokat kanalazunk, melyeket kicsit lelapítunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. És kész is! Zárható dobozban több napig eláll, már ha marad!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése