Hozzávalók pite:
- 145 g mandulaliszt
- 150 g szezámliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 6 ek kókuszolaj
- 1 tojás
- 2 ek méz
- csipet só
- 2 ek víz
A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összegyúrjuk, majd kókuszolajjal kikent piteformába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Hozzávalók krém:
- 500 g mascarpone
- 2 ek xilit
- 3 ek méz
- 500 g meggy (fagyasztott)
A meggyet kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. A mascarponét és az édesítőket robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a meggyet is.
Miután a pite kihűlt, rákenjük a krémet, fogyasztásig hűtőbe tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése