Hozzávalók:
- 10 dkg szezámmagliszt
- 3 dkg mandulaliszt
- 5 dkg nyílgyökérliszt
- 5 csapott ek, útifűmaghéj
- 3 ek. lenmag
- 1 ek szezámmag
- 1/2 tk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 tojásfehérje (nagy)
- 2 dl forralt víz
- 2 ek almaecet
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a 4 fehérjét (nem kell felverni!) hozzáadjuk. A forralt vízbe tesszük az almaecetet és óvatosan ráöntjük a száraz hozzávalókra, kanállal alaposan összekeverjük. Állni hagyjuk kb. 15-20 percig, majd sütőpapíros tepsire formázzuk. Vizes kézzel zsömléket formálunk belőle és egy picit lelapítjuk a tetejét. Kb. duplájára fog nőni, így hagyjatok helyet közötte. Tetejét len- és szezámmaggal szórtam meg. 175 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt lesz kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése