2014. február 11., kedd

Csokis keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes)

Villámgyors, nem csak az összeállítás, de a sütési idő is. Ez amolyan bögrés recept, szóval még méregetni se kell. Reggelire a kávé mellé vagy csak úgy délutánra... :)

Hozzávalók:

  • 1/4 bögre kókuszzsír
  • 1/3 bögre xilit
  • 3 ek méz
  • 1 nagy tojás (szobahőmérsékletű)
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1,5 bögre mandulaliszt
  • 2 ek kókuszliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 1/2 bögre összetört étcsokoládé
Robotgépbe tesszük a tojást, az olvasztott kókuszzsírt, a vanília kivonatot és a mézet, majd elkezdjük összedolgozni. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a többi hozzávalót is, kivéve a tört csokit. Mikor jól összeállt, belekeverjük a csokit és kézze golflabda méretű golyókat formálunk és kicsit kilapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8-12 percre. Tepsibe hagyjuk teljesen kihülni, mert frissen nagyon omlós. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése