Hozzávalók a tésztához (kis tortaforma):
- 100g mandulaliszt
- 100g zabliszt
- 75g kókuszzsír
- 10g xilit
- 1 tojás
- 2 ek víz
- 1 tk szódabikarbóna
Az összes hozzávalót egy tálba öntöm és jól összedolgozom. A tortaformába nyomkodom, úgy hogy a falára is jusson (különben kifolyik a krém). Villával megszurkálom és mehet a sütőbe 180 fokra 10-15 percre. Nem kell teljesen készre sütni, hiszen még lesz rá ideje a krémmel, így elég neki ez a közel negyed óra.
Hozzávalók a krémhez:
- 15 ek citromlé
- 2 dl kókusztejszín (cocomas)
- 8 tk xilit
- 3 tojás sárgája
- 1 egész tojás
A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozom. Én rendes citrom levét használtam, de nyugodtan lehet boltit is, de akkor szerintem kevesebb xilit kell bele.
Amikor a tészta már elkészült, akkor ráöntjük a krémet és visszatesszük a sütőbe. 180 fokon sütjük tovább szilárdulásig. Vagyis ha megmozgatjuk a formánkat, akkor már nem lötyög benne a krém (főleg a közepét figyeljük). Ehhez az én sütőmben 30 perc kellett.
Hozzávalók a tojáshabhoz:
- 5 tojás fehérje
- 2 ek xilit
A fehérjét elkezdem kemény habbá verni és kb a felénél hozzáadom a xilitet is.
Mikor a krémem is kellő szilárdságú lett, kivesszük és rátesszük a fehérjénket. Én két kiskanál segítségével adagoltam és így lett csúcsos az alakja. Majd mehet vissza a sütőbe, amíg a tortánk teteje szépen meg nem "pirul". Ehhez vegyük lejjebb a sütőt kb 140 fokra. Ez nálam 10 perc volt.
Várjuk meg még kihűl, aztán szeleteljük.
Ez enyém ilyen lett, készítsétek el Ti is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése