Természetesen saját készítésű paradicsomszósszal készítettem.
Amíg megfőtt a tészta, addigra a szósz is elkészült.
Ezt én tényleg egy villámgyors variációnak hívom, persze lehetne fokozni, de most a gyorsaság és emellett a finom, ám bűntudatmentes ízek domináltak.
Hozzávalók a szószhoz:
Amíg megfőtt a tészta, addigra a szósz is elkészült.
Ezt én tényleg egy villámgyors variációnak hívom, persze lehetne fokozni, de most a gyorsaság és emellett a finom, ám bűntudatmentes ízek domináltak.
Hozzávalók a szószhoz:
- vöröshagyma
- paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
A hagymát és a paradicsomot felvágjuk és egy kis kókuszzsíron megpuhítjuk fedő alatt. Amikor már levet eresztett a paradicsom és megpuhult, akkor ízlés szerint fűszerezzük. Ezután turmixgépbe öntjük és alaposan összepürésítjük. A turmix fedőjén van egy "betöltő" rész, amit vegyünk le, mert itt fog távozni a gőz. Ha túl sok van benne érdemes letakarni konyharuhával, hogy ne legyen minden paradicsomos. Ha esetleg későn vesszük le a tűzről és nincs elég leve, adjunk hozzá egy kevés vizet.
Lényegében el is készültünk, már csak a tálalás van hátra. Én a tetejére mozarella sajtot reszeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése