2014. február 11., kedd

Diétás paradicsomos spagetti

Találtam egy nagyon jó tésztát, ami teljesen diétásnak számít. Rizs- és kukoricalisztből készült, így gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Az íze ugyan olyan mint a "rendes" tészáé. Azóta már több nagyáruház polcán is láttam, így könnyen hozzájuthat bárki.
Természetesen saját készítésű paradicsomszósszal készítettem.
Amíg megfőtt a tészta, addigra a szósz is elkészült.
Ezt én tényleg egy villámgyors variációnak hívom, persze lehetne fokozni, de most a gyorsaság és emellett a finom, ám bűntudatmentes ízek domináltak.

Hozzávalók a szószhoz:

  • vöröshagyma
  • paradicsom
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó
A hagymát és a paradicsomot felvágjuk és egy kis kókuszzsíron megpuhítjuk fedő alatt. Amikor már levet eresztett a paradicsom és megpuhult, akkor ízlés szerint fűszerezzük. Ezután turmixgépbe öntjük és alaposan összepürésítjük. A turmix fedőjén van egy "betöltő" rész, amit vegyünk le, mert itt fog távozni a gőz. Ha túl sok van benne érdemes letakarni konyharuhával, hogy ne legyen minden paradicsomos. Ha esetleg későn vesszük le a tűzről és nincs elég leve, adjunk hozzá egy kevés vizet.



Lényegében el is készültünk, már csak a tálalás van hátra. Én a tetejére mozarella sajtot reszeltem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése