Hozzávalók a tésztához:
- 115g mandulaliszt
- 120 g gesztenyeliszt
- 60g szezámliszt
- 2 ek kakaópor
- 1tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 5 ek kókuszolaj
- 2 ek méz
- 1 tojás
- csipet só
- 1-2 ek víz
A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összegyúrjuk. Majd pite formába nyomkodjuk (én most sima tortaformába tettem), villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 egész tojás
- 4 ek xilit
- 0,5 liter mandulatej (vagy bármilyen tej)
- 2 ek kakaópor
- 1 ek útifűmaghéj
Az útifűmaghéj kivételével minden hozzávalót egy lábasba teszünk és elkezdünk belőle krémet főzni (kb.10perc). Mikor elkezdett sűrűsödni hozzáadjuk az útifűmaghéjat és még 1-2 percig főzzük. Majd hagyjuk hűlni. Nem kell megijedni, mire teljesen kihűl megfelelő állagú lesz.
Mikor a krém és a tészta is elhűlt, akkor lehet összeállítani a desszertet. A tetejére mehet minél több eper. De azt csak tálalás előtt érdemes rárakni, ellenkező esetben az eper elkezd összefonnyadni és úgy már nem lesz olyan szép a látvány.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése