2015. május 10., vasárnap

Duplacsokis epres paleo pite

Nem olyan régen megosztottam veletek egy paleo pitét. Recept itt. Abból kiindulva készült el a mostani, azzal a különbséggel, hogy itt a tészta és a krém is csokis.


Hozzávalók a tésztához:

  • 115g mandulaliszt
  • 120 g gesztenyeliszt
  • 60g szezámliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 5 ek kókuszolaj
  • 2 ek méz
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1-2 ek víz
A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összegyúrjuk. Majd pite formába nyomkodjuk (én most sima tortaformába tettem), villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a krémhez:
  • 2 egész tojás
  • 4 ek xilit
  • 0,5 liter mandulatej (vagy bármilyen tej)
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek útifűmaghéj
Az útifűmaghéj kivételével minden hozzávalót egy lábasba teszünk és elkezdünk belőle krémet főzni (kb.10perc). Mikor elkezdett sűrűsödni hozzáadjuk az útifűmaghéjat és még 1-2 percig főzzük. Majd hagyjuk hűlni. Nem kell megijedni, mire teljesen kihűl megfelelő állagú lesz. 

Mikor a krém és a tészta is elhűlt, akkor lehet összeállítani a desszertet. A tetejére mehet minél több eper. De azt csak tálalás előtt érdemes rárakni, ellenkező esetben az eper elkezd összefonnyadni és úgy már nem lesz olyan szép a látvány.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése