2014. január 20., hétfő

Créme brulée

Ez az az édesség, amivel el tudunk kápráztatni bárkit, hiszen milyen jól hangzik, hogy créme brulée-t készítettem :) Pedig ennél egyszerűbb édességet nem nagyon tudok elképzelni. Ráadásul akár egy nappal előbb is el lehet készíteni.

Hozzávalók:
  • 0,5 liter tejszín
  • 5 tojás sárgája
  • 5 ek cukor
  • 1 vanília kikapart belseje vagy 1,5 tk vanília kivonat
A tejszínt felmelegítjük, nem forraljuk. Addig a sárgájákat a cukorral robotgéppel elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát is. Apránként hozzácsurgatjuk a tejszínt, lassan ki ne csapódjon a tojás. Suflé tálba töltjuk, de előtte érdemes átszűrni, mert úgy sokkal selymesebb lesz. A tálakat egy tepsibe rakjuk, ami köré forró vizet öntünk, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 75 percig sütjük. Megvárjuk míg kihül.
Tálalás előtt megszórjuk a tetjét kristálycukorral, amit rákaramellizálunk.
Mire az asztalra kerül a desszert, már ki is hül a tetjén a cukor, amitől roppanós és törékeny lesz, a krém pedig lágy és selymes.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése