Hozzávalók:
- 0,5 liter tejszín
- 5 tojás sárgája
- 5 ek cukor
- 1 vanília kikapart belseje vagy 1,5 tk vanília kivonat
A tejszínt felmelegítjük, nem forraljuk. Addig a sárgájákat a cukorral robotgéppel elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát is. Apránként hozzácsurgatjuk a tejszínt, lassan ki ne csapódjon a tojás. Suflé tálba töltjuk, de előtte érdemes átszűrni, mert úgy sokkal selymesebb lesz. A tálakat egy tepsibe rakjuk, ami köré forró vizet öntünk, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 75 percig sütjük. Megvárjuk míg kihül.
Tálalás előtt megszórjuk a tetjét kristálycukorral, amit rákaramellizálunk.
Mire az asztalra kerül a desszert, már ki is hül a tetjén a cukor, amitől roppanós és törékeny lesz, a krém pedig lágy és selymes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése