2014. január 20., hétfő

Almás pite (paleo)

Ez a recept teljes mértékben diétas! Glutén-, cukor- és tejtermék mentes! Azt hiszem ez mindenki álma, főleg, ha nem kerül sok pénzbe és időbe elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 200g mandulaliszt
  • 200g zabliszt
  • 150g kókuszzsír
  • 20g xilit
  • 2 tojás
  • 3 ek víz
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 800g lereszelt alma
  • fahéj
Nem kell megijedni a lisztektől és nem is ajánlom megvenni drága pénzért. Legegyszerűbb ha veszünk mandulát és zabpelyhet, majd aprítógépben ledaráljuk. 2 perc alatt megvan és töredéke a kész liszteknek. 
Az almán és a fahéjon kívül a többi hozzávalót egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. A tészta felét egy tepsibe nyomkodjuk és megszurkáljuk villával. A lereszelt almát ízlés szerint összekeverjük fahéjjal, aki  édesebben szeretné az még tehet hozzá egy kis xilitet. Az alma levét jól kinyomkodjuk és a tésztára tesszük.





A maradék tésztát az alma tetejére nyomkodjuk és ismét megszurkáljuk villával.

Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Mikor kihült szeleteljük. Frissen ropogós és omlós, másnap viszont szerintem még finomabb. Addigra összeérik és az almától átpuhul a tészta. Teljesen olyan az íze, mint az "eredetié" (csak az cukros és lisztes)! Nekünk annyira ízlett, hogy másnap egy újabb adagot kellett sütnöm :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése