Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg vaj (hideg)
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- csipet vaníliás cukor
- csipet citrom reszelt héja
A hozzávalókat összedolgozzuk, fóliába csavarjuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Én egy egész éjszakára betettem.
Majd átgyúrjuk és 5mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Kb. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Arra kell figyelni, hogy nem szabad, hogy megbarnuljon, mert akkor túlsütöttük. Lehet, hogy kókadtnak tűnik, de 10 perc alatt tutira megsül.
A kihűlt tészta közepére most eper lekvárt nyomtunk és egy másikkal összenyomtuk.
Ezután gőz felett olvasztott csokoládéval díszítettük. Volt amelyiket teljesen be is vontunk. Majd sütőpapírra fektettük és hűtőben dermesztettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése