Ezt büntetlenül lehet majszolgatni vagy sütibe használni!
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 90 g zabliszt
- 90 g mandulaliszt
- 70 g xilit
A tojásfehérjét a xilit felével kemény habbá verjük. A sárgáját a xilit másik felével habosra keverjük, majd belekeverjük a zab- és mandulalisztet is. A sárgájás masszát és a kemény fehérjét óvatosan összedolgozzuk. Ezután habzsákba töltjük és babapiskóta formákat nyomunk sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőbe tesszük 190 fokra kb. 15 percre.
A massza nagyon lágy, így nehéz formázni. Sütés közben picit nőnek és jól átsülnek.
Tipp: Ha nem akarunk a formázással bajlódni, egybe is megsüthetjük és utána széttépjük vagy kiszúrjuk a megfelelő méretet, formát. Pohárkrémeknél vagy tiramisunál úgyse látszik :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése