Pite tészta hozzávalók:
- 3/4 bögre őrölt mandula
- 1 bögre gesztenyeliszt
- fél bögre kókuszliszt
- csipet só
- fél tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 3 ek kókuszolaj
- 2 ek rizsszirup (méz)
- 1 tojás
A hozzávalókat kimérjük és jól összegyúrjuk, majd pite formába nyomkodjuk.Sütés előtt villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
Krém hozzávalók:
- 4 tojássárgája
- 4 ek xilit
- 0,5 l mandulatej
- fél tk vanília kivonat
- fél ek útifűmaghéj
Közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt, folyamatos keverés mellett besűrítjük a tojássárgáját, xilitet, vanília kivonatot és a tejet. Ha már besűrűsödött hozzáadjuk az útifűmaghéjat. Addig keverjük, míg puding állagú nem lesz (1-2 perc). Kihűtjük, néha keverjük meg, hogy nem bőrösödjön meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése