2015. április 9., csütörtök

Sajtos rúd

Az ötletet a fél órás kakaós csiga recept adta. Hiszen abban is túró van, így másnap is finom puha marad. A tésztát 5 perc alatt el lehet készíteni és akár 1-2 nappal előtte is be lehet gyúrni. Nálunk 2 perc alatt elfogyott. :)

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  •  kb. 2 ek tejföl
  • só, bors ízlés szerint
A hozzávalókat kimérjük és alaposan összegyúrjuk. Kb. 2 evőkanál tejföl kell bele, de annyit tegyünk bele, hogy "szaftos"  tésztát kapjunk. Majd fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább egy órára. Én inkább egy nappal előbb begyúrom, az a tuti :) 
Majd pihentetés után átgyúrjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. Rudakat vágunk belőle, lekenjük egész tojással és a tetejét gazdagon megszórjuk sajttal. Én gaudát használtam, mert szeretnem az intenzív ízét. Kb. kisujjnyi vastag rudakat készítettem, sütés közben még picit nőnek. 180 fokon 20 percig sütöttem.

Ebből a mennyiségből a képen látható adag jött ki, -2 mert azt kifelé menet megettem :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése