2013. április 7., vasárnap

Epres mascarponés nyuszi torta

Ezt a tortát húsvét alkalmából készítettem. Maga a torta, egy hagyományos csokis piskótából készült és hozzá egy könnyű mascarponés krémet készítettem, amit eperrel dobtam még fel.
Igazából pontos receptem nincs a krémhez, mivel csak kóstolgattam és mikor számomra megfeleltek az arányok akkor lett kész :)

Csokis piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 sütőpor
A tojásokat ketté választjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet, a kakaóport és a sütőport is beledolgozzuk. Végül a két masszát óvatosan összekeverjük és kivajazott tortaformában készre sütjük.

Krém (körülbelül):
  • 1 doboz mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 habfixáló
  • nyírfacukor ízlés szerint
  • eper
A tejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd a cukorral és a mascarponéval eldolgozzuk. Az epret ledaráljuk. A krémet kettészedjük és az egyik felébe belekeverjük az eperpürét. Picit hűtőbe tesszük dermedni.


Amikor kihűlt a piskóta 3 részre osztjuk és a lapok közé az epres krémet töltjük. A külsejét a mascarponés krémmel bevonjuk és díszítjük.

Papírra megrajzoljuk a formánk mintáját, majd kivágjuk. A kinyújtott marcipánra tesszük a kivágott formákat és késsel körbevágjuk. Egy pici mascarponés krémet veszünk a kezünkbe és kókuszreszeléket adunk hozzá, amíg 2 pici golyót nem tudunk belőle formázni (ez lesz a nyuszi pofiján). Ezután a tortára tesszük. Amikor két marcipánt teszünk egymásra, az alsót picit vizezzük be és akkor a másik ráragad és nem csúszik el. A nyuszi szemét én két m&m-s el helyettesítettem.
Sajnos belülről már nem volt időm lefényképezni :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése