Hozzávalók:
- mascarpone
- tejszín
- habfixáló
- eper
- nyírfacukor
- kávé
- babapiskóta
- tej
- kakaópor
A tejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd a cukorral és a mascarponéval eldolgozzuk.
Az epret ledaráljuk.
A krémet kettészedjük és az egyik felébe belekeverjük az eperpürét.
Kávét főzünk és egy pici tejet is teszünk bele. 1-2 másodpercre belemártjuk a babapiskótát. Nem szabad túl sokáig, mert akkor nagyon szétázik a piskóta.
Kevés tejet a kakaóporral elkezdjük melegíteni, míg be nem sűrűsödik.
Összerakás:
Veszünk egy poharat és az elkészített hozzávalókat elkezdjük rétegezni. Alulra teszünk egy kevés mascarponés kémet, majd jön a babapiskóta, epres mascarpone krém, vékonyra vágott eper, babapiskóta, megint a mascarpone krém és így tovább attól függően mekkora pohárba tálaljuk. A tetejére teszünk egy kevés kakaós masszát és tejszínhabbal, eperrel díszítjük.
Könnyű, gyors finomság. Mindenkinek ajánlom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése