2013. április 8., hétfő

Pohárkrém: Epres mascarponés

Kimaradt egy kis krém a nyuszis tortából és úgy gondoltam készítek belőle egy pohárkrémet, hogy ne menjen kárba.



Hozzávalók:

  • mascarpone
  • tejszín
  • habfixáló
  • eper
  • nyírfacukor
  • kávé
  • babapiskóta
  • tej
  • kakaópor
A tejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd a cukorral és a mascarponéval eldolgozzuk. 
Az epret ledaráljuk. 
A krémet kettészedjük és az egyik felébe belekeverjük az eperpürét. 
Kávét főzünk és egy pici tejet is teszünk bele. 1-2 másodpercre belemártjuk a babapiskótát. Nem szabad túl sokáig, mert akkor nagyon szétázik a piskóta. 
Kevés tejet a kakaóporral elkezdjük melegíteni, míg be nem sűrűsödik.

Összerakás:
Veszünk egy poharat és az elkészített hozzávalókat elkezdjük rétegezni. Alulra teszünk egy kevés mascarponés kémet, majd jön a babapiskóta, epres mascarpone krém, vékonyra vágott eper, babapiskóta, megint a mascarpone krém és így tovább attól függően mekkora pohárba tálaljuk. A tetejére teszünk egy kevés kakaós masszát és tejszínhabbal, eperrel díszítjük.
Könnyű, gyors finomság. Mindenkinek ajánlom :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése