2013. április 18., csütörtök

Frittata

A frittata egy olasz étel, mely összetételében nagyon hasonlít az omletthez. Az omlettől eltérően a frittatát nem forgatják meg. Miután a serpenyőben kicsit összeállt, a sütőben sütik készre.

Többször és többféle variációban készítettem már ilyen ételt. A nap bármely szakaszában kiváló és nagyon jól variálható. A frittatát, nem forrón hanem szobahőmérsékleten szokták tálalni, így vendégvárónak is kiváló.

Mivel a recept alapja az omlett, így kell bele tojás, só, bors, pici tej vagy tejföl. És akkor itt kezdődik az ízlés dolga...:) Lehet bele tenni: sonkát, kolbászt, virslit, paprikát, paradicsomot, borsót, cukkinit, petrezselymet, sajtok és így tovább.

Én két félét osztok most meg veletek.
Az egyikbe tette: tojást, sót, borsot, tejet, petrezselymet, virslit, csirkehús pástétomot (csak mert volt egy kis maradék).
A másikban volt: tojás, só, bors, virsli, paradicsom, pritamin paprika, póréhagyma, mozzarella.

Elkészítés: A tojásokat felverjük és a többi hozzávalót apróra vágjuk, majd belekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Majd serpenyőben elkezdjük sütni és mikor már egy kicsit összeállt, előmelegített sütőbe tesszük, ahol készre sütjük. Vigyázni kell, hogy olyan serpenyőt válasszunk, amit be lehet tenni a sütőbe. Majd mikor teljesen átsült és picit hűlt, szeletelhetjük.




 Kipróbáltam úgy is, hogy egyből a sütőbe tettem és nem serpenyőt, hanem sütőpapírral kibélelt tortaformát használtam. Ez a variáció megemelkedett, de szintén nagyon finom lett. Ezek a képek következnek:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése