Többször és többféle variációban készítettem már ilyen ételt. A nap bármely szakaszában kiváló és nagyon jól variálható. A frittatát, nem forrón hanem szobahőmérsékleten szokták tálalni, így vendégvárónak is kiváló.
Mivel a recept alapja az omlett, így kell bele tojás, só, bors, pici tej vagy tejföl. És akkor itt kezdődik az ízlés dolga...:) Lehet bele tenni: sonkát, kolbászt, virslit, paprikát, paradicsomot, borsót, cukkinit, petrezselymet, sajtok és így tovább.
Én két félét osztok most meg veletek.
Az egyikbe tette: tojást, sót, borsot, tejet, petrezselymet, virslit, csirkehús pástétomot (csak mert volt egy kis maradék).
A másikban volt: tojás, só, bors, virsli, paradicsom, pritamin paprika, póréhagyma, mozzarella.
Elkészítés: A tojásokat felverjük és a többi hozzávalót apróra vágjuk, majd belekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Majd serpenyőben elkezdjük sütni és mikor már egy kicsit összeállt, előmelegített sütőbe tesszük, ahol készre sütjük. Vigyázni kell, hogy olyan serpenyőt válasszunk, amit be lehet tenni a sütőbe. Majd mikor teljesen átsült és picit hűlt, szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése