2013. július 15., hétfő

Rizskrémes póréhagyma lazaccal

Kiderült, hogy egy autoimmun betegségem van, ami megtámadta a pajzsmirigyem. Így kemény diétára fogtak. Összeállítottak nekem egy olyan listát, amin fel van tüntetve mikor mit ehetek. Már 6 hete csinálom és az eredményeim jók lettek, ami azt jelenti, hogy egyenlőre nem kell gyógyszert szednem.
Ezt a menüt ez alapján készítettem, de mindenkinek ajánlom, aki picit odafigyel arra, hogy milyen minőségű ételeket fogyaszt. Nagyon finom volt :)

Hozzávalók:

  • 1 zacskó (gyors) barna rizs
  • 1 póréhagyma
  • 1 marék kukorica (fagyasztott)
  • Bors
  • Kakukkfű
  • Tárkony
  • Petrezselyem
  • 2dl Bio rizs főzőkrém (Isola bio)
  • 1 lazac
A lazacot sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és készre sütjük.
A barna rizst 10 perc alatt készre főzzük.
A póréhagymát felkarikázzuk és serpenyőbe rakjuk. Hozzáadjuk a kukoricát és kevés kókuszzsíron párolni kezdjük. Amikor átpuhult a hagyma és a kukorica, ráöntjük a rizskrémet. Beletesszük a fűszereket ízlés szerint. Elég sok só kell bele a póréhagyma és a főzőkrém miatt. Egyet "rottyantunk" rajta, majd belekeverjük az elkészült rizst.



Lazac mellé tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése