Hozzávalók:
Keksz:
- 22,5 dkg liszt
- 12,5 dkg holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- fél tk sütőpor
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tk vanília kivonat
Krém:
- 5 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 4 ek tejszín
Először a krémet készítjük el! A hozzávalókat robotgépbe tesszük és összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk.
A kekszek elkészítéséhez először is elkeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport.
A többi összetevőt robotképbe tesszük és összedolgozzuk, majd apránként hozzákanalazzuk a száraz keveréket. A végén még picit kézzel átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. Én kézzel nyomkodtam szét, egyszerűbb volt. Nagyon törik, elég omlós, de nem baj :). Mikor vékonyra nyújtottuk, pogácsa formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe. 7 percig sütjük, majd kivesszük és a papíron hagyjuk kihűlni. Mikor melegen hozzáérünk, még puha, de nem kell megijedni, mire kihűl keksz állagúra keményedik.
A kihűlt kekszeket párosítjuk és megtöltjük. Az egyik felére teszünk egy teáskanálnyi krémet, majd a másik felével picit szétnyomjuk és így mindenhová jut majd. A felesleget késsel leszedjük.
Hűtőben érdemes tárolni, főleg nyáron! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése