2013. július 20., szombat

Oreo keksz

Ennek a keksznek az eredeti (bolti) változatát szeretem, ezért gondoltam elkészítem házilag is. Elég sok recept kering a neten, nekem ez a variáció tetszett a legjobban.

Hozzávalók:

Keksz:

  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • fél tk sütőpor
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília kivonat
Krém:
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 4 ek tejszín
Először a krémet készítjük el! A hozzávalókat robotgépbe tesszük és összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk.

A kekszek elkészítéséhez először is elkeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport. 
A többi összetevőt robotképbe tesszük és összedolgozzuk, majd apránként hozzákanalazzuk a száraz keveréket. A végén még picit kézzel átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. Én kézzel nyomkodtam szét, egyszerűbb volt. Nagyon törik, elég omlós, de nem baj :). Mikor vékonyra nyújtottuk, pogácsa formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe. 7 percig sütjük, majd kivesszük és a papíron hagyjuk kihűlni. Mikor melegen hozzáérünk, még puha, de nem kell megijedni, mire kihűl keksz állagúra keményedik. 
A kihűlt kekszeket párosítjuk és megtöltjük. Az egyik felére teszünk egy teáskanálnyi krémet, majd a másik felével picit szétnyomjuk és így mindenhová jut majd. A felesleget késsel leszedjük.
Hűtőben érdemes tárolni, főleg nyáron! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése