Hozzávalók a tésztához:
- 200 g zabliszt (darált zabpehely)
- 200 g darált mandula
- 150 g kókuszzsír
- 20 g xilit
- 2 tojás
- 3-4 ek víz
- 2 tk szódabikarbóna
Az összes hozzávalót egy tálba kimérjük és kézzel összedolgozzuk. Csatos tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy a forma falára is jusson. Villával megszurkáljuk és 180 fokon 15-20 percig készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 5 egész tojás
- 4 tojássárgája
- 3 dl citromlé
- 3 citrom reszelt héja
- 22,5 dkg kókuszzsír
- 7 dkg méz
- 8 dkg xilit
Kimérjük a hozzávalókat egy tálba és gőz fölött állandó kevergetés mellett besűrítjük. Ahogy elkezd melegedni és olvadni a kókuszzsír eléggé furán néz ki, de nem kell megijedni, idővel szépen feloldódik és egyenletes állagú sűrű krémet fogunk kapni. Miután besűrűsödött lehűtjük (kevergessük), hűtőben tároljuk, ahol még tovább sűrűsödik.
Tojáshab:
- 4 tojásfehérje
- 3 ek xilit
A fehérjét és a xilitet egy tűzálló tálba tesszük, majd gőz fölött robotgéppel kemény habbá verjük. Figyeljünk rá, hogy nehogy megsüljenek a tojások. Amikor elkészült a tojásfehérje hab, összerakjuk a tortát.
Mikor elkészült a tésztánk, rásimítjuk a kihűlt krémet, majd a tojáshabot. Ezután betesszük a sütőben és a tortánk tetején lévő fehérjét picit "rápirítjuk".
Várjuk meg míg teljesen kihűl, mielőtt felvágjuk!
Várjuk meg míg teljesen kihűl, mielőtt felvágjuk!
Én a krémet egy nappal előbb készítettem el, majd másnap raktam össze a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése