2014. április 11., péntek

Paleo csokis kókuszos szeletek

Ez a recept kicsit macerásnak tűnik, de nem vészes :) Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kókuszt és a mézes dolgokat. Nekem bejött!

Hozzávalók:

Karamell szósz:

  • 1/2 bögre méz
  • 1,5 tk kókuszzsír
  • 1/2 bögre kókusztej
  • 1/2 tk só
Piskóta:
  • 1/3 bögre és 1 ek kókuszliszt
  • 1/4 bögre mandulaliszt
  • 1/4 bögre cukormentes almapüré
  • 2 ek kókuszzsír (olvasztott)
  • 1 ek méz
  • 1/2 tk vanília kivonat
  • 1/2 tk almaecet
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk fahéj
  • csipet só
Csokiszósz
  • 85 g étcsoki
  • 1 tk kókusztej
  • 3 ek méz
Kókuszkrém:
  • 2 dl kókusztejszín
  • 2 ek méz
Tetejére:
  • 1/2 bögre reszelt mandula
  • 1/4 bögre kókuszreszelék
  • 1/4 bögre csokichips
Első lépésként elkészítjük a karamell szószt. A mézet elkezdjük közepes lángon főzni, addig míg el nem kezd sötétedni, ez kb 5-7 perc. Néha keverjük meg, hogy egyenletesen barnuljon. Majd levesszük a tűzről és habevő segítségével folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sót, a kókuszzsírt és a kókusztejet. Visszatesszük a tűzre és még 15 percig főzzünk, majd levesszük és megvárjuk míg kihűl.

Jöhet a piskóta! A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk, majd egy kicsi tepsibe lapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 percig sütjük. Én az almapürét úgy oldottam meg, hogy egy meghámozott almát egy aprítógépbe tettem és pépesre daráltam. Amikor elkészült, kivesszük és hűlni hagyjuk.

A csokiszósz hozzávalóit egy tálba tesszük és gőz fölött összemelegítjük, majd jól elkeverjük, hogy egynemű legyen.

A kókusztejszínt és a mézet robotgéppel jól eldolgozzuk.

És végül az összeállítás. A tepsiben lévő piskótára csorgatjuk a karamellszósz felét és megszórjuk a reszelt mandula felével. Erre kerül a csokiszósz. Majd rátesszük a kókuszkrémet, arra a maradék karamell szószt, a maradék mandulát, a kókuszreszeléket és a csokichipset. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és kb 20 percig még sütjük, hogy a tetején a csoki is jól el tudjon olvadni és összesüljenek az ízek. Majd megvárjuk míg elhűl és mehet a hűtőbe legalább 3 órára. Ezután bátran szeletelhetjük és fogyasszuk :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése