Hozzávalók:
Karamell szósz:
- 1/2 bögre méz
- 1,5 tk kókuszzsír
- 1/2 bögre kókusztej
- 1/2 tk só
Piskóta:
- 1/3 bögre és 1 ek kókuszliszt
- 1/4 bögre mandulaliszt
- 1/4 bögre cukormentes almapüré
- 2 ek kókuszzsír (olvasztott)
- 1 ek méz
- 1/2 tk vanília kivonat
- 1/2 tk almaecet
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk fahéj
- csipet só
Csokiszósz
- 85 g étcsoki
- 1 tk kókusztej
- 3 ek méz
Kókuszkrém:
- 2 dl kókusztejszín
- 2 ek méz
Tetejére:
- 1/2 bögre reszelt mandula
- 1/4 bögre kókuszreszelék
- 1/4 bögre csokichips
Első lépésként elkészítjük a karamell szószt. A mézet elkezdjük közepes lángon főzni, addig míg el nem kezd sötétedni, ez kb 5-7 perc. Néha keverjük meg, hogy egyenletesen barnuljon. Majd levesszük a tűzről és habevő segítségével folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sót, a kókuszzsírt és a kókusztejet. Visszatesszük a tűzre és még 15 percig főzzünk, majd levesszük és megvárjuk míg kihűl.
Jöhet a piskóta! A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk, majd egy kicsi tepsibe lapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 percig sütjük. Én az almapürét úgy oldottam meg, hogy egy meghámozott almát egy aprítógépbe tettem és pépesre daráltam. Amikor elkészült, kivesszük és hűlni hagyjuk.
A csokiszósz hozzávalóit egy tálba tesszük és gőz fölött összemelegítjük, majd jól elkeverjük, hogy egynemű legyen.
A kókusztejszínt és a mézet robotgéppel jól eldolgozzuk.
És végül az összeállítás. A tepsiben lévő piskótára csorgatjuk a karamellszósz felét és megszórjuk a reszelt mandula felével. Erre kerül a csokiszósz. Majd rátesszük a kókuszkrémet, arra a maradék karamell szószt, a maradék mandulát, a kókuszreszeléket és a csokichipset. Majd az egészet visszatesszük a sütőbe és kb 20 percig még sütjük, hogy a tetején a csoki is jól el tudjon olvadni és összesüljenek az ízek. Majd megvárjuk míg elhűl és mehet a hűtőbe legalább 3 órára. Ezután bátran szeletelhetjük és fogyasszuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése