Hozzávalók sajtkrémes rész:
- 375g philadelphia sajtrém (natúr)
- 2 egész tojás
- 5 ek xilit
- 1 tk vanília kivonat
A hozzávalókat robotgéppel krémesre keverjük. Majd félre tesszük, amíg elkészítjük a brownies részt.
Hozzávalók brownie:
- 35 dkg étcsoki (jó minőségű!)
- 18,5 dkg vaj
- 6 egész tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg xilit (lehet cukor is)
- 10 dkg darált mandula
Az étcsokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat habosig verjük robotgéppel, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a xilitet, majd az apróra darált mandulát. Mire ezeket belekevertük a habos tojásba, addigra nagyon krémesnek kell lennie. Ezután apránként belecsorgatjuk a vajas csokit. Óvatosan és lassan, nehogy kicsapódjon a tojás. Mikor ezt is jól eldolgoztuk, egy kellemes pudingos masszát kell kapnunk.
Én kerámia tepsibe sütötte, így nem kell alá semmi. De ha sima tepsibe sütjük a biztonság kedvéért béleljük ki sütőpapírral.
Először elsimítjuk a brownies részt, majd a tetejére megy a krémsajtos. Egy kanál segítségével forgassuk bele a sajtos részt, majd simítsuk el a tetejét. Ezután mehet a sütőbe 200 fokra 10 percig, majd vegyük le 170 fokra és süssük tovább 20-25 percig. Végezzünk tűpróbát. Nem szabad túlsütni. Ha megszúrjuk a közepét és picit csokis marad, az már jó. Várjuk meg még langyosra elhűl és csak utána szeleteljük. Nagyon "levegős" és melegen szétesik.
Gyümölccsel, vanília fagyival vagy csak magában fogyasszuk! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése