2014. május 4., vasárnap

Cheesecake brownie

Tesóm mondta, hogy cheesecake brownie-t csinál a hétvégén, amire egyből beindult a nyálelválasztásom és gondoltam elkészítem én is a saját verziómat a hétvégén! :) Meg kell mondjam, minden elfogultság nélkül most ez az aktuális kedvencem, nagyon finom!

Hozzávalók sajtkrémes rész:

  • 375g philadelphia sajtrém (natúr)
  • 2 egész tojás
  • 5 ek xilit
  • 1 tk vanília kivonat
A hozzávalókat robotgéppel krémesre keverjük. Majd félre tesszük, amíg elkészítjük a brownies részt.



Hozzávalók brownie:

  • 35 dkg étcsoki (jó minőségű!)
  • 18,5 dkg vaj
  • 6 egész tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg xilit (lehet cukor is)
  • 10 dkg darált mandula
Az étcsokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat habosig verjük robotgéppel, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a xilitet, majd az apróra darált mandulát. Mire ezeket belekevertük a habos tojásba, addigra nagyon krémesnek kell lennie. Ezután apránként belecsorgatjuk a vajas csokit. Óvatosan és lassan, nehogy kicsapódjon a tojás. Mikor ezt is jól eldolgoztuk, egy kellemes pudingos masszát kell kapnunk. 
Én kerámia tepsibe sütötte, így nem kell alá semmi. De ha sima tepsibe sütjük a biztonság kedvéért béleljük ki sütőpapírral.
Először elsimítjuk a brownies részt, majd a tetejére megy a krémsajtos. Egy kanál segítségével forgassuk bele a sajtos részt, majd simítsuk el a tetejét. Ezután mehet a sütőbe 200 fokra 10 percig, majd vegyük le 170 fokra és süssük tovább 20-25 percig. Végezzünk tűpróbát. Nem szabad túlsütni. Ha megszúrjuk a közepét és picit csokis marad, az már jó. Várjuk meg még langyosra elhűl és csak utána szeleteljük. Nagyon "levegős" és melegen szétesik.
Gyümölccsel, vanília fagyival vagy csak magában fogyasszuk! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése