Hozzávalók:
- 35 dkg fehércsokoládé
- 15 dkg vaj
- 6 db tojás
- 10 dkg darált mandula
- csipet só
- eper
Gőz fölött felolvasztjuk a fehércsokoládét, majd beletesszük a vajat is és elkeverjük benne, mikor már egynemű levesszük a gőzről. A tojásokat a csipet sóval habosra verjük, majd hozzátesszük a darált mandulát. Folyamatos robotgéppel való keverés mellett, először kanalazva, majd lassan belecsorgatva hozzáadjuk a vajas csokit. Jól összekeverjük és kerámiatepsibe öntjük. Epret szeletelünk bele. Én kb 10 közebeset karikáztam rá, melyből párat lenyomkodtam, hogy legyen a közepén is.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát, nem baj ha kicsit mancsos, mert mikor hűl még úgyis dermed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése