2014. május 11., vasárnap

Fehércsokis-epres habos süti (liszt és cukor mentes)

A minap eszembe jutott, hogy kellene készíteni valami fehércsokisat. Igaz, hogy én inkább étcsoki kedvelő vagyok, de nagyon sokan a fehérért rajonganak. Így megszületett ez a recept! Szülinapra készítettem és mindenkinek nagyon ízlett. Még nekem is, pedig én tényleg nem vagyok oda a fehércsokiért. Az a jó benne, hogy egyáltalán nem olyan édes mint magában a csoki. Az eper pedig megadja neki azt a pluszt. Legközelebb málnával vagy áfonyával fogom kipróbálni.



Hozzávalók:

  • 35 dkg fehércsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 10 dkg darált mandula
  • csipet só
  • eper
Gőz fölött felolvasztjuk a fehércsokoládét, majd beletesszük a vajat is és elkeverjük benne, mikor már egynemű levesszük a gőzről. A tojásokat a csipet sóval habosra verjük, majd hozzátesszük a darált mandulát. Folyamatos robotgéppel való keverés mellett, először kanalazva, majd lassan belecsorgatva hozzáadjuk a vajas csokit. Jól összekeverjük és kerámiatepsibe öntjük. Epret szeletelünk bele. Én kb 10 közebeset karikáztam rá, melyből párat lenyomkodtam, hogy legyen a közepén is.

160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát, nem baj ha kicsit mancsos, mert mikor hűl még úgyis dermed. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése