Hozzávalók:
- 30 dkg szezámmag
- 25 dkg mandulaliszt (darált mandula)
- 25 dkg zabliszt (darált zab)
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg lenmag
- 1 tojás
- 35 dkg xilit
- 22 dkg kókuszzsír
- 1 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- kb. 1 dl víz
A szezámmagot serpenyőben megpirítjuk (nem kell alá semmilyen zsiradék). Majd minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan összedolgozzuk. Attól függően, hogy mekkora kekszeket szeretnénk formázzuk (én kisebbeket szoktam) és sütőpapíros tepsiben 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük még puha lesz, ezért meg kell várni míg kihűl. Ez után vegyük csak le a tepsiről.
Ami nagyon jó benne, hogy több hétig is eláll!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése