2014. május 3., szombat

Vaníliás karika

Van olyan, aki nem szereti a vaníliás karikát? Szerintem nagyon izgis elkészíteni a házi verzióját. Egy pici bibi van csak vele, hogy nem lehet eleget készíteni belőle!


Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg vaj
A mártáshoz:
  • 20 dkg étcsoki
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is belegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felülete kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. 
Én két különböző méretű pogácsaszaggatóval formázom.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10 percig sütjük. Mikor kivesszük még puha lesz a tészta, de ahogy hűl, úgy szilárdul.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a kihűlt kekszek alját belemártjuk. A megmártott kekszeket sütőpapíros tálcára tesszük, majd hűtőbe tesszük dermedni. Mikor teljesen megszilárdultak, könnyedén le lehet húzni a papírról.
Érdemes hűtőben tárolni, mert a csoki az alján elég könnyen olvad.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése