Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- 2 tojássárgája
- 25 dkg vaj
A mártáshoz:
- 20 dkg étcsoki
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is belegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felülete kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.
Én két különböző méretű pogácsaszaggatóval formázom.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10 percig sütjük. Mikor kivesszük még puha lesz a tészta, de ahogy hűl, úgy szilárdul.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a kihűlt kekszek alját belemártjuk. A megmártott kekszeket sütőpapíros tálcára tesszük, majd hűtőbe tesszük dermedni. Mikor teljesen megszilárdultak, könnyedén le lehet húzni a papírról.
Érdemes hűtőben tárolni, mert a csoki az alján elég könnyen olvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése