Hozzávalók a tésztához:
- 10 tojás
- 10 ek porcukor
- 8 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 sütőpor
A tojássárgájákat a cukorral habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztes-kakaós-sütőporos keveréket. Külön felverjük a fehérjét és az egészet óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, majd tortaformába töltjük és tűpróbáig készre sütjük. ( a formát sütőpapírral béleljük vagy vajazzuk ki)
Hozzávalók a krémhez:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 5 dkg kakaó
- 5 dkg étcsoki
- 1 vaníliás cukor
A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk (kb 118 fok). Beleszórjuk a kakaóport és a csokit és folyamatos keverés mellett simára keverjük. Majd apránként belekockázzuk a vajat, hogy ne hűtse el a keveréket és folyamatos keverés mellett 105 fokig hevítjük. Majd hideg vízbe rakjuk a tálat és folyamatos keverés mellett hűtjük ki.
Miután kihült a piskóta, már vágható is. Én ekkor alakítottam ki a formáját. Amint a krém is megfelelő hőmérsékletűre hült megtöltjük vele a tortát. A külsejét is bevonjuk a krémmel és erre jön majd a vékonyra kinyújtott marcipán massza. A marcipán nyújtásánál használjuk porcukrot és akkor nem ragad le. A kinyújtott marcipánt óvatosan ráhelyezzük a tortára, majd rásimogatjuk és a felesleget eltávolítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése