2013. március 16., szombat

Rèpa torta

 A héten a Blanchir főzőiskolàban voltunk, ahol egy fantasztikus sàrgarèpa tortát készítettünk. Szeretünk ilyen helyekre járni, mert nem elég, hogy az egész estét együtt töltjük és azt csinaljuk amit szeretünk, rengeteg új ötletet kapunk és fantasztikus receptekhez is hozzájutunk.:)


Hozzávalók:

  • 400g liszt
  • 350g cukor
  • 15g sütőpor
  • 10g só
  • 10g fahéj
  • 400g sárgarépa
  • 250g olaj
  • 4db tojás
  • 80g darált dió
  • Kb 4 szelet ananász
Tetejére:
  • 233g Philadelphia sajtkrèm
  • 116g porcukor
Elkészítése nagyon egyszerű! 
A tojásokat a a cukorral felverjük, majd lassan hozzáöntjük az olajat. A répát lereszeljük, az ananászt felkockàzzuk. A lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a sót egy tálba összekeverjük. Az olajos tojásos keverékhez hozzáöntjük a reszelt sárgarépát és az ananászt. Majd apránként hozzádolgozzuk a szárazanyagokat.
A formànkat kivajazzuk, lisztezzük ès beletöltjük a masszàt.
155 fokon kb. 40 percig sütjük. Sokkal ízletesebb süteményt kapunk, ha nem túl magas formába sütjük.  Àm ha mégis magasabb formát választunk lehet 60 perc is a sütési idő. 


 Ez a tészta recept sok mindent elbìr, így kedvünkre variálhatjuk. Például a répa helyett tehetünk bele sütőtököt is, a fahéj helyett gyömbért,  az ananászt cserélhetjük aszalt gyümölcsökre, diót mandulàra. De ez csak fantázia és ízlés dolga. Én például a cukor helyett mindig nyírfacukrot használok és természetesen azzal is működik. Másnap is rendkívül finom puha marad a tészta, így nyugodtan el lehet készíteni előre is.

Amikor megsült a tészta,  megvàrjuk, míg kihül. A sajtkrèmet a cukorral összedolgozzuk és a torta tetejére kenjük. 
Díszítéskènt marcipánból formázzunk pici répákat és minden szelet tetejére tegyünk egyet.
Isteni és tényleg nagyon gyors, mindenkinek ajánlom:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése