Hozzávalók:
- 400g liszt
- 350g cukor
- 15g sütőpor
- 10g só
- 10g fahéj
- 400g sárgarépa
- 250g olaj
- 4db tojás
- 80g darált dió
- Kb 4 szelet ananász
Tetejére:
- 233g Philadelphia sajtkrèm
- 116g porcukor
Elkészítése nagyon egyszerű!
A tojásokat a a cukorral felverjük, majd lassan hozzáöntjük az olajat. A répát lereszeljük, az ananászt felkockàzzuk. A lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a sót egy tálba összekeverjük. Az olajos tojásos keverékhez hozzáöntjük a reszelt sárgarépát és az ananászt. Majd apránként hozzádolgozzuk a szárazanyagokat.
A formànkat kivajazzuk, lisztezzük ès beletöltjük a masszàt.
155 fokon kb. 40 percig sütjük. Sokkal ízletesebb süteményt kapunk, ha nem túl magas formába sütjük. Àm ha mégis magasabb formát választunk lehet 60 perc is a sütési idő.
Ez a tészta recept sok mindent elbìr, így kedvünkre variálhatjuk. Például a répa helyett tehetünk bele sütőtököt is, a fahéj helyett gyömbért, az ananászt cserélhetjük aszalt gyümölcsökre, diót mandulàra. De ez csak fantázia és ízlés dolga. Én például a cukor helyett mindig nyírfacukrot használok és természetesen azzal is működik. Másnap is rendkívül finom puha marad a tészta, így nyugodtan el lehet készíteni előre is.
Amikor megsült a tészta, megvàrjuk, míg kihül. A sajtkrèmet a cukorral összedolgozzuk és a torta tetejére kenjük.
Díszítéskènt marcipánból formázzunk pici répákat és minden szelet tetejére tegyünk egyet.
Isteni és tényleg nagyon gyors, mindenkinek ajánlom:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése