2013. március 19., kedd

Liszt nélküli csokitorta

Villámgyorsan kellett valami finomságot készítenem, mert találkoztam este a barátnőimmel és mégsem mehettem üres kézzel... Összesen egy órám volt arra, hogy készítsek valamit és még el is kellett készülnöm (hajmosás stb), jelentem sikerült!:)

Hozzávalók:

  • 30dkg étcsoki
  • 5dkg tejcsoki
  • 17,5dkg vaj
  • 8 db tojás
  • 18dkg barna cukor
  • csipet só

A csokikat és a vajat gőz felett megolvasztom és kicsit félreteszem hülni, hogy nehogy összekapja a tojásokat. 
A tojássárgájákat a cukorral habosra keverem, majd a csipet sót is hozzáadom. 
A tojásfehérjét lágy habbá verem.
A sárgájához lassan hozzákeverem a csokis masszát, majd apránként óvatosan beleforgatom a fehérjét is.
Kivajazott tortaformába töltöm és a formát belerakom egy tepsibe, amit aztán felöntök forró vízzel. Legalább a tortaforma feléig öntöm fel vízzel. Majd 180 fokos előmelegített sütőben sütöm körülbelül 30 percet. Akkor jó, ha a külseje megsült, de a belseje még picit folyik, lágy. Mikor hül (formában) még úgyis szilárdul, ezt számoljuk bele. 
Tálaljuk vanília fagyival, tejszínhabbal és gyümölcsökkel! A kép sajnos nem lett túl jó, de az íze...és még gyors is! Én máskor is elkészítem az tuti:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése