Hozzávalók:
- 30dkg étcsoki
- 5dkg tejcsoki
- 17,5dkg vaj
- 8 db tojás
- 18dkg barna cukor
- csipet só
A csokikat és a vajat gőz felett megolvasztom és kicsit félreteszem hülni, hogy nehogy összekapja a tojásokat.
A tojássárgájákat a cukorral habosra keverem, majd a csipet sót is hozzáadom.
A tojásfehérjét lágy habbá verem.
A sárgájához lassan hozzákeverem a csokis masszát, majd apránként óvatosan beleforgatom a fehérjét is.
Kivajazott tortaformába töltöm és a formát belerakom egy tepsibe, amit aztán felöntök forró vízzel. Legalább a tortaforma feléig öntöm fel vízzel. Majd 180 fokos előmelegített sütőben sütöm körülbelül 30 percet. Akkor jó, ha a külseje megsült, de a belseje még picit folyik, lágy. Mikor hül (formában) még úgyis szilárdul, ezt számoljuk bele.
Tálaljuk vanília fagyival, tejszínhabbal és gyümölcsökkel! A kép sajnos nem lett túl jó, de az íze...és még gyors is! Én máskor is elkészítem az tuti:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése