2013. március 21., csütörtök

Kókuszlisztes teasütemény

A kókuszliszt nemcsak nagyon egészséges, de diéta esetén is ideális. Friss kókuszhúsból készítik, amit szárítás és zsírtalanítás után finomra őrölnek. A kókuszlisztes süteményeket kevesebb ideig kell sütni, mint a búzaliszteseket. Viszonylag semleges íze van, minimálisan lehet benne érezni a kókusz édeskés ízét, de ez abból a szempontból is nagyon jó, hogy így kevesebb cukor is elég hozzá. A kókuszliszt magas rosttartalommal rendelkezik, emellett hozzájárul a szív- és érrendszer, valamint az immunrendszer védelméhez. Fontos szerepet játszik a méregtelenítésben és a koleszterinszintre is jótékonyan hat. Röviden ennyit a kókuszlisztről és akkor jöjjön a recept....:)

Hozzávalók (18-20 darabhoz):

  • 2 db tojás
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 20 dkg joghurt (1 doboz)
  • 5 dkg olvasztott vaj
Töltelék: lekvár

A tojásokat a nyírfacukorral robotgépbe összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. Ezután apránként beleöntjük a kókuszlisztet és végül az olvasztott vajat. Egy nagyon omlós tésztát kapunk.


Ezután a kezünkkel kis golyókat formálunk, aminek a közepét az ujjunkkal  kissé benyomjuk. Egy picit szétrepedezik a széle, de az nem baj, mert így virág formákat fogunk kapni.

Sütőpapírra rakjuk.

Majd megtöltjük lekvárral. De lehet használni aszalt gyümölcsöt, de én csináltam már gesztenye masszával töltöttet is.




Kb. 10-15 percig sütjük.


Fantasztikus puha, omlós süteményt kapunk, a tésztában kis kókuszos ízzel, ami nem túl édes, de a lekvár kellemes édes ízt kölcsönöz. Én anyukám édesítővel készült eper lekvárját tettem ma bele.
Próbáljátok ki, reggelire vagy csak a délutáni kávéhoz, teához szuper.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése